- إنضم
- 16 سبتمبر 2010
- المشاركات
- 1,466
- العمر
- 34
sm/2.gif
طريقة التحضير :
تضرب الزبدة مع السكر البودرة حتى تصبح هشة ثم يوضع البيض ويضرب مرة ثانية حتى يهش أكتر ونضع الفانيلا ثم ينخل الدقيق مع البيكنج بودر ويعجن المقدار أى يوضع الدقيق قليلا قليلا حتى يصبح عجينة متماسكة ثم ندهن صينية الفرن ثم يوضع فى ماكينة البيتى فور أو قمع ونشكل اشكال البيتى فور حسب الرغبة والشكل الذى تفضليه ويدخل على درجة حرارة 180 حتى تمام النضج ويترك حتى يبرد وفى هذه الأثناء نسيح الشيكولاتة على حمام مائى ونجرش الفول السودانى ويخلط مع جوز الهند فى وعاء نلزق البيتى فور كل اثنين مع بعض بالمربى ثم يغمس فى الشيكولاتة ويغلف بالجوز الهند والفول السودانى المجروش والبعض الأخر ممكن بالشيكولاتة فقط حسب الرغبة وممكن أستخدام الشيكولاتة البيضاء حسب الرغبة
المقادير :
كوب زبدة 3|4 كوب سكر بودرة
2 أو ثلاثة بيضة حسب حجم البيض (يعنى لو كبير أستخدمى 2 ولو صغير أستخدمى 3 )
1 ملعقة صغيرة فانيلا
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
3 كوب دقيق أوحسب الطلب
1كوب مربى اى نوع تحبيه
1كوب شيكولاتة سايحة
1كوب جوزهند
1كوب فول سودانى مجروش
كوب زبدة 3|4 كوب سكر بودرة
2 أو ثلاثة بيضة حسب حجم البيض (يعنى لو كبير أستخدمى 2 ولو صغير أستخدمى 3 )
1 ملعقة صغيرة فانيلا
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
3 كوب دقيق أوحسب الطلب
1كوب مربى اى نوع تحبيه
1كوب شيكولاتة سايحة
1كوب جوزهند
1كوب فول سودانى مجروش
طريقة التحضير :
تضرب الزبدة مع السكر البودرة حتى تصبح هشة ثم يوضع البيض ويضرب مرة ثانية حتى يهش أكتر ونضع الفانيلا ثم ينخل الدقيق مع البيكنج بودر ويعجن المقدار أى يوضع الدقيق قليلا قليلا حتى يصبح عجينة متماسكة ثم ندهن صينية الفرن ثم يوضع فى ماكينة البيتى فور أو قمع ونشكل اشكال البيتى فور حسب الرغبة والشكل الذى تفضليه ويدخل على درجة حرارة 180 حتى تمام النضج ويترك حتى يبرد وفى هذه الأثناء نسيح الشيكولاتة على حمام مائى ونجرش الفول السودانى ويخلط مع جوز الهند فى وعاء نلزق البيتى فور كل اثنين مع بعض بالمربى ثم يغمس فى الشيكولاتة ويغلف بالجوز الهند والفول السودانى المجروش والبعض الأخر ممكن بالشيكولاتة فقط حسب الرغبة وممكن أستخدام الشيكولاتة البيضاء حسب الرغبة